Rampzalig optreden Feyenoord: Rotterdammers verliezen van hekkensluiter ADO

Rampzalig optreden Feyenoord: Rotterdammers verliezen van hekkensluiter ADO

02-05-2021 14:10
216

Een onthutsend zwak Feyenoord heeft zondag verloren van hekkensluiter ADO Den Haag. De Rotterdammers gingen met 3-2 onderuit tegen de Hagenaars, die daarmee nog iets van een laatste strohalm grijpen in de Eredivisie.

Feyenoord moest het in Den Haag zonder aanvoerder en smaakmaker Steven Berghuis stellen. Robert Bozeník kreeg daardoor weer eens een kans in de basis en de Slowaak betaalde dat vertrouwen razendsnel terug. Hij kopte al na drie minuten via de onderkant van de lat raak uit een voorzet van Orkun Kökcü. Het bleek voor de ploeg van Dick Advocaat echter niet de opmaat naar een eenvoudige middag.

Na dertien minuten kwam de thuisploeg uit het niets langszij na een dramatische breedtepass van Leroy Fer. Vicente Besuijen reageerde attent en stuurde Jonas Arweiler meteen diep, waarna de Duitser koeltjes de gelijkmaker binnenschoot. Daarmee was het nog niet gedaan, want na een halfuur kwam ADO - dat al zestien duels niet wist te winnen - zelfs op 2-1. De bal ging op de stip nadat Marcos Senesi een duw uitdeelde aan Milan van Ewijk en Nasser El Khayati wist daar wel raad mee. Tot overmaat van ramp kreeg Jens Toornstra niet veel later een gele kaart, waardoor hij De Klassieker tegen Ajax mist.

Advocaat greep bij rust dan ook hard in. Tyrell Malacia, Kökcü en Luis Sinisterra werden vervangen door Ridgeciano Haps, Mark Diemers en Nicolai Jörgensen. Voor veel beterschap zorgde dat echter niet. El Khayati tikte na een klein uur ijzig rustig zijn tweede van de middag binnen: 3-1. Feyenoord was vervolgens helemaal de kluts kwijt. Justin Bijlow wist een schot van Michiel Kramer niet te klemmen, maar keerde de rebound van El Khayati wel goed. Younes Mokhtar had de 4-1 op de schoen, maar schoot via Haps naast.

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak via Jörgensen, die twintig minuten voor tijd raak kopte. Feyenoord probeerde daarna - met invaller Lucas Pratto - aan te zetten, maar wist een rampzalige middag niet meer af te wenden. In de slotfase kreeg Toornstra zelfs nog zijn tweede geel. Zodoende heeft Feyenoord nu vijf punten achterstand op nummer vier Vitesse. ADO grijpt de laatste strohalm, maar met nog drie duels te spelen bedraagt de achterstand op nummer zestien FC Emmen nog altijd vijf punten.