Ajax verovert 35ste landstitel: Emmen figurant op titelfeestje in Amsterdam

02-05-2021 16:20
184

Het was officieus, en nu is het officieel: Ajax is kampioen van Nederland. De ploeg van Erik ten Hag was in de Johan Cruijff Arena met 4-0 te sterk voor FC Emmen, waardoor de 35ste landstitel in de clubhistorie een feit is.

De missie van Ajax was duidelijk: één punt pakken tegen FC Emmen, zodat het kampioensfeest kon losbarsten. Onder toeziend oog van Mister Ajax Sjaak Swart schoten de Amsterdammers uit de startblokken: Emmen werd met de rug tegen de muur gezet en slikte na tien minuten de openingstreffer. Jurriën Timber maakte zijn eerste goal na een fout van doelman Michael Verrips.

Emmen leek rijp voor de sloop, maar kreeg gedurende de tweede helft toch grip op de wedstrijd en liet zien waarom het de laatste acht Eredivisie-wedstrijden niet verloor. Luka Adzic en Michael de Leeuw waren dicht bij de gelijkmaker.

Na rust voerde Ajax de druk weer langzaam op: Dusan Tadic en Edson Álvarez misten goede kansen, maar Sébastien Haller schoot wél raak. De recordaankoop passeerde Verrips koeltjes op aangeven van Klaassen. Het was zijn negende Eredivisie-goal van het seizoen.

Vervolgens was het verzet van Emmen definitief gebroken en kon Ajax makkelijk uitlopen naar een grotere score. Devyne Rensch maakte de 3-0 na een heerlijke voorzet van Tadic en ook Klaassen mocht nog een goal meepikken. Ajax speelt de laatste drie wedstrijden van het seizoen met de landstitel in de achterzak, te beginnen met Feyenoord-uit volgende week.