Strijd om plek twee bereikt kookpunt: PSV verslikt zich in Heerenveen

02-05-2021 18:40 Laatste update: 18:40
331

PSV heeft kostbare punten verspeeld in de strijd om de plek twee in de Eredivisie. Kort na rust leken de Eindhovenaren het lek boven te hebben tegen sc Heerenveen, maar een overwinning leverde het niet op: 2-2.

Heerenveen begon sterk aan het uitduel met PSV en kreeg de eerste kansen: Tibor Halilovic en Mitchell van Bergen hadden het vizier alleen nog niet op scherp staan. Aan de andere kant mochten Donyell Malen en Cody Gakpo aan de openingstreffer ruiken.

Na 34 minuten was het raak: PSV gaf ruimte weg en Halilovic strafte het genadeloos af door doelman Yvon Mvogo te passeren. Ibrahim Sangaré dacht PSV meteen op gelijke hoogte te zetten, maar de lat lag letterlijk dwars.

In de rust greep Roger Schmidt hard in: Noni Madueke, Yorbe Vertessen en Armando Obispo kwamen in het veld voor Eran Zahavi, Pablo Rosario en Nick Viergever. Dat resulteerde in beter veldspel van PSV - én in doelpunten.

In de 57ste minuut kwam de thuisploeg langszij in het Philips Stadion: Lucas Woudenberg tikte een voorzet in het eigen doel. Amper een minuut later werd het zelfs 2-1. Gakpo pegelde de bal binnen, onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer.

De doelpuntenregen werd compleet toen Siem de Jong er meteen daarna 2-2 van maakte. PSV moest vervolgens weer op jacht naar een goal, maar die viel ondanks een groot overwicht en goede kansen voor Malen, Obispo en Van Ginkel niet meer.

Door het gelijkspel - eerder dit seizoen werd het ook al 2-2 in Friesland - heeft PSV één punt voorsprong op AZ, met nog drie speelronden te gaan. De tweede plek geeft recht op een ticket voor de Champions League-voorronde.