'Oranje' topper in België onbeslist: Lang en Dost bezorgen Club Brugge gouden punt

02-05-2021 20:20
8

Club Brugge heeft een belangrijke stap naar titelprolongatie gezet na een 'oranje' Jupiler Pro League-topper tegen Anderlecht. De regerend landskampioen leek dankzij Noa Lang te winnen van rivaal Anderlecht, kwam met 1-2 achter, maar pakte vlak voor tijd alsnog een punt dankzij Dost.

Beide clubs waren samen met Racing Genk en Royal Antwerp FC in de top-vier van de reguliere competitie geëindigd en hadden zich daardoor geplaatst voor het seizoenstoetje, waarin de teams met de helft van het aantal vergaarde punten verder gingen: Club Brugge stond na 34 speelrondes zestien punten los, maar stond bij de aftrap nog maar zeven punten voor op Genk. Bij die aftrap stonden er vijf Nederlanders op het veld: Stefano Denswil, Ruud Vormer, Bas Dost en Lang stonden bij de thuisploeg in de basis, terwijl de achttienjarige keeper Bart Verbruggen verrassenderwijs zijn profdebuut mocht maken namens Paars-Wit.

Verbruggen kwam de eerste helft schadevrij door, maar moest kort na de rust alsnog vissen. Anderlecht raakte de bal kwijt en Club Brugge schakelde razendsnel om via Dost en Lang: 1-0. De gasten lieten zich echter niet kennen en bogen de achterstand om in een voorsprong: Lukas Nmecha verraste Simon Mignolet, Jacob Bruun Larsen deed hetzelfde uit een schitterende vrije trap.

Club had echter het laatste woord en kon nogmaals een beroep doen op zijn Nederlandse enclave: vlak voor het ingaan van de blessuretijd was het Dost die landgenoot Verbruggen verschalkte. De ploeg van Philippe Clement houdt zijn rivalen op afstand: de voorsprong op Racing Genk is acht punten, met nog vijf speelrondes voor de boeg.