VP's Elftal van de Week: acht clubs, eenzame strijders van PSV en kampioen Ajax

VP's Elftal van de Week: acht clubs, eenzame strijders van PSV en kampioen Ajax

03-05-2021 10:00 Laatste update: 10:00
12

ADO Den Haag, Sparta en Heracles Almelo zijn na de 31ste speelronde van de Eredivisie de clubs die de meeste spelers leveren aan VP's Elftal van de Week. Ook Ajax, PSV, FC Utrecht, Fortuna Sittard en FC Twente zijn van de partij.

Joël Drommel (FC Twente)
Sinds zijn PSV-transfer bekend werd, won FC Twente geen wedstrijd meer. Maar aan Drommel ligt het niet. De doelman behoedde zijn ploeg tegen Fortuna Sittard voor een nog grotere nederlaag.

Milan van Ewijk (ADO Den Haag)
Natuurlijk was de blamage van Feyenoord het verhaal van de wedstrijd, maar de glansrol van Van Ewijk mag niet onbenoemd blijven. Ook bij degradatie van ADO speelt de onvermoeibare rechtsback volgend seizoen in de Eredivisie.

Jurriën Timber (Ajax)
Timber zocht een fraai moment uit voor zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax. Met de vroege 1-0 zette de negentienjarige verdediger zijn ploeg op het goede spoor in de kampioenswedstirjd.

Tom Beugelsdijk (Sparta)
Als zelfs Beugelsdijk gaat scoren, weet je dat je als ploeg goed in vorm bent. Sparta heeft zich binnen twee maanden opgewerkt van degradatiekandidaat tot serieuze kanshebber voor de play-offs om Europees voetbal.

Abdou Harroui (Sparta)
Uitgerekend tegen de club die hem vorig jaar nog wilde inlijven, tekende Harroui voor een cruciale goal. Het was alweer zijn zesde competitietreffer van het seizoen voor Sparta.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij ADO stapte El Khayati als winnaar van het veld. Daar mocht de 32-jarige middenvelder zichzelf voor bedanken: met twee goals nekte hij Feyenoord.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Tien goals en vijf assists: Van de Streek beleeft een topseizoen bij FC Utrecht. Ook tegen Willem II at hij weer van twee walletjes. De aanvallende middenvelder is belangrijk voor zijn ploeg.

Rai Vloet (Heracles Almelo)
Nee, blij was Vloet niet toen hij in de tweede helft van Heracles - VVV werd gewisseld door trainer Frank Wormuth. Hij wilde meer goals maken. Maar hij mag nu ook al trots zijn op zijn seizoenstotaal van zestien treffers.

Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)
Het zwalkende FC Twente werd zaterdagavond op een pak slaag getrakteerd door Fortuna Sittard. Semedo scoorde twee keer en is nu samen met Zian Flemming en Sebastian Polter clubtopscorer.

Sinan Bakis (Heracles Almelo)
Als Bakis scoort, blijft het vaak niet bij één doelpunt. Dat merkte VVV ook. Met een hattrick vergrootte de Duitse spits van Heracles de zorgen in Venlo.

Cody Gakpo (PSV)
"Gakpo is bij PSV de enige waarvan je echt kan genieten", zei Kenneth Perez zondagavond bij ESPN. De aanvaller verdient alle complimenten. Gakpo was de beste PSV'er, terwijl bondscoach Frank de Boer op de tribune zat.