Van Hooijdonk steekt loftrompet: 'Tactisch zo goed, Ten Hag heeft goud in handen'

Van Hooijdonk steekt loftrompet: 'Tactisch zo goed, Ten Hag heeft goud in handen'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 21:09zo 02-05-2021 om 21:09

Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk zijn erg onder indruk van Davy Klaassen. De twee vinden dat de aanvallende middenvelder een erg grote bijdrage heeft gehad aan de 35ste landstitel van Ajax, die zondag werd behaald.

In gesprek met Voetbal International wordt De Boer gevraagd om één speler van Ajax na het kampioenschap uit te lichten. "Dan ga ik toch voor Davy Klaassen", antwoordt De Boer. "Davy heeft heel veel de 1-0 gemaakt, maar wat ook opvalt: hij versnelt het spel. En begrijp me goed: Kudus is een heel goede speler, die gaat er wel komen, maar die vertraagt op dit moment het spel en zou eigenlijk goed moeten kijken naar wat Davy doet."

"Het lijkt heel simpel wat Klaassen doet, maar zoals Johan Cruijff altijd zei: De bal gaat sneller dan de benen, je houdt de bal nooit bij. Klaassen snapt dat", gaat een lovende De Boer verder.

Ook Van Hooijdonk steekt de loftrompet over Klaassen. "Hij doet nooit iets stoms", stelt Pi-Air. "Hij is het ideale verlengstuk van de trainer. Met Blind en met Klaassen heeft Ten Hag goud in handen als verlengstukken. Die jongens zijn betrouwbaar voor een trainer. Die zijn tactisch goed onderlegd, herkennen situaties, houden met hun karakter de groep ook bij elkaar en scherp. En ze presteren gewoon goed", besluit Van Hooijdonk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws