Eredivisie-flops: spelers Feyenoord, PSV, Utrecht, Twente en 'keeper' van VVV
De redactie van VoetbalPrimeur hoefde weinig moeite te doen om op basis van speelronde 31 een floplijst samen te stellen. We vinden deze week spelers van Feyenoord, PSV, Willem ll, FC Twente, VVV-Venlo, FC Utrecht, RKC Waalwijk en FC Groningen terug. ADO Den Haag blijft voor de verandering een keer buiten schot.
Sven van Beek (Willem ll)
We trappen maar meteen af met dé schlemiel van de week. Van Beek speelde in Utrecht geen gelukkige wedstrijd en maakte tot overmaat van ramp ook nog een eigen doelpunt. Alweer, want het is z'n zevende en daarmee is hij recordhouder.
Jesse Bosch (FC Twente)
Bosch had het totaal niet tegen Fortuna Sittard en liet niet zien waarom hij een meerwaarde is voor Twente. Hij werd al na 45 minuten spelen gewisseld door Jans.
Emil Bergström (FC Utrecht)
Het werd zaterdag duidelijk waarom Bergström amper speelt bij Utrecht. De verdediging van Utrecht bakte er tegen Willem ll weinig van en Bergström deelde in de malaise. Het gemis van captain Janssen is groot.
Sylla Sow (RKC Waalwijk)
Een volledig terechte rode kaart van de spits vanwege natrappen richting Letschert. Sow moest na 69 minuten inrukken en zag zijn ploeg daarna nog een goal incasseren en uiteindelijk met 1-3 verliezen.
Dario Dumic (FC Twente)
Dumic is de volgende speler van Twente die er tegen Fortuna weinig van bakte, zoals zoveel spelers van de Tukkers. De Bosniër ging knullig in de fout bij de 1-0. Maar los van die fout was Dumic niet de speler waar Twente op kon leunen.
Leroy Fer (Feyenoord)
Bij uitstek de slechtste Feyenoorder. Bij de pupillen leer je dat je zo'n bal als die Fer bij de 1-0 gaf nooit mag geven, maar het overkwam de middenvelder wel. Haalde ook daarna z'n niveau niet.
Arjan Swinkels (VVV)
Swinkels dacht bij de 4-0 van Heracles even dat hij keeper was. Hij verdedigde eerst matig uit, om vervolgens onbesuisd in te vliegen en hands te maken. Het gevolg: een penalty en 4-0 voor Heracles.
Yahcuroo Roemer (VVV)
Roemer bleek tegen Heracles niet in staat om potten te breken en hielp voor rust een grote kans om zeep. Hij werd door Luhukay al na één helft gewisseld. Z'n ploeggenoot Torino Hunte bakte er ook weinig van.
Jens Toornstra (Feyenoord)
'Hij wil vast niet tegen Ajax spelen'. Zomaar een wilde reactie nadat Toornstra geel (en uiteindelijk ook rood) pakte tegen ADO en dus De Klassieker van volgende week moet missen. Toornstra wordt normaal gesproken gezien als betrouwbaar, maar maakte die status absoluut niet waar tegen ADO.
Luciano Narsingh (FC Twente)
Het gevaar op rechts moest komen van Narsingh, maar hij gaf niet thuis. Een ruime onvoldoende voor de vleugelaanvaller als gevolg van een totale offday.
Ibrahim Sangaré (PSV)
De lovende kritieken aan het begin van het seizoen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Sangaré was tegen Heerenveen een van de slechtste PSV'ers. Fysiek is het indrukwekkend, aan de bal is het zeer pover.
Daniël van Kaam (FC Groningen)
Van Kaam werd na rust gebracht voor meer voetbal, maar het duurde even voordat hij de eerste bal vooruit speelde. Balletje breed, tikkie terug: nee, we hebben Van Kaam wel eens beter zien spelen.
Pablo Rosario (PSV)
De beschrijving bij Sangaré is ook op Rosario van toepassing. Het blok Rosario/Sangaré brengt PSV misschien de nodige controle, maar voetballend levert het de ploeg van Schmidt weinig op.
Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Troupée kreeg een half uur speeltijd na het uitvallen van Hidde Ter Avest, maar liet geen moment zien waarom hij in de basis van FC Utrecht hoort. Wil Troupée aanspraak maken op meer minuten, dan zal hij echt uit een ander vaatje moeten tappen.