De Mos lyrisch: 'Enorme potentie, gaat het grootste kapitaal van Ajax ooit worden'

De Mos lyrisch: 'Enorme potentie, gaat het grootste kapitaal van Ajax ooit worden'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 07:12ma 03-05-2021 om 07:12

Aad de Mos is lyrisch over Ryan Gravenberch. De achttienjarige middenvelder is 'absolute top' en kan volgens de oud-trainer de duurste Ajax-speler ooit gaan worden.

De Mos raakte in het kampioensjaar van Ajax bijzonder gecharmeerd van Gravenberch. "Dat is een geweldige speler om naar te kijken. Enorme potentie", zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik blijf zeggen: dat gaat het grootste kapitaal van Ajax ooit worden. Als hij het EK gaat spelen. En dat zal hij gaan doen."

Het Ajax-record staat sinds 2019 op naam van Frenkie de Jong, die voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona ging. "En hij heeft zich ook langzaam onttrokken van de hand van zijn leermeester, Daley Blind", vervolgt De Mos. "Daar heeft hij een paar wedstrijden moeite mee gehad, maar de laatste wedstrijden is hij zich daarvan aan het onttrekken. Ik vond hem tegen Utrecht en AZ weer heel goed."

Gravenberch heeft aan kwaliteiten geen gebrek, constateert de analist. "Dat-ie compleet is, dat-ie creatief is. En voordat hij de bal krijgt, weet hij wat hij moet doen. Hij oriënteert zich heel goed op het veld: waar hij moet staan. En hij kan bij een aanname met één of twee bewegingen een speler passeren, er zijn weinig spelers die dat kunnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Gravenberch de duurste Ajax-speler ooit?

Ja
53%
Nee
47%
(1827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws