Ten Hag spreekt van tussenjaar bij Ajax: 'Dat overkomt een ervaren speler niet'

Ten Hag spreekt van tussenjaar bij Ajax: 'Dat overkomt een ervaren speler niet'

03-05-2021 08:13 Laatste update: 08:17
48

Ondanks dat Ajax de dubbel heeft gewonnen, spreekt Erik ten Hag - net als Marc Overmars aan het begin van het seizoen - van een tussenjaar. De 51-jarige trainer denkt dat de perikelen rondom Quincy Promes, Andre Onana en Sébastien Haller toch een negatieve invloed op Ajax hebben gehad.

"Het was ook een tussenjaar", wordt Ten Hag op de persconferentie na het behalen van de 35ste landstitel geciteerd door de Volkskrant. "Als je wil meedoen in het Champions League-geweld of de Europa League wilt winnen, gaat dat niet met 18-jarigen. We hebben geweldige talenten. Ryan Gravenberch is de revelatie van het seizoen, maar tegen Atalanta wordt hij eraf gestuurd met een rode kaart. Dat overkomt een ervaren speler niet op 0-0. Die spiegel houd ik hem voor. Ik denk dat het Ryan niet meer overkomt."

Wedden

Meer odds

"En ik denk dat Andre Onana zijn fout in Liverpool niet had gemaakt, als die zaak (de dopingzaak, red.) niet al had gespeeld", gaat Ten Hag verder. "Wij zijn niet onfeilbaar, al zijn we goed omgegaan met de problematiek rond Onana, Promes (werd verdacht van een steekpartij, red.) en Haller (werd niet ingeschreven voor de Europa League, red.). Maar uiteindelijk ga je dat voelen, als de krachtsverschillen klein zijn. Als je keeper en je spits wegvallen, kan alles in elkaar donderen. Daarom is het extra knap dat we staan waar we staan."