Van Hooijdonk: 'De beste aankoop in Nederland in de afgelopen decennia'

Van Hooijdonk: 'De beste aankoop in Nederland in de afgelopen decennia'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 09:22ma 03-05-2021 om 09:22

Davy Klaassen is de belangrijkste speler in het kampioensjaar van Ajax. Dat stelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De analist is lyrisch over de teruggekeerde uitblinker. Ook Daley Blind en Dusan Tadic worden genoemd.

Ajax nam Klaassen aan het begin van het seizoen over van Werder Bremen en kreeg daar geen spijt van. "Als trainer omarm je zo'n speler", zegt Van Hooijdonk. "Hij heeft dat gif, is een aanjager. Hij is het verlengstuk van de trainer, kan scoren, maakte negen keer de 1-0 dit seizoen, kan assists geven en kan controleren."

De rol van Daley Blind mag niet onbenoemd blijven, vindt Ibrahim Afellay. "Bij hem begint alles. Een speler met zoveel kwaliteit aan de bal, waardoor niemand het heeft over zijn zwakheden. De ballen die hij geeft, dat kunnen er niet veel", zegt de oud-international.

Freek Jansen van Voetbal International ziet in aanvoerder Dusan Tadic de belangrijkste man. "Zijn rendement is weer waanzinnig (14 goals en 17 assists, red.). Hij is elke dag bezig die jonge gasten mee te krijgen", zegt hij. Van Hooijdonk beaamt dat: "De beste aankoop in het Nederlandse voetbal in de afgelopen decennia."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws