Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Paniek bij HSV, club dreigt opnieuw promotie mis te lopen en ontslaat trainer

Paniek bij HSV, club dreigt opnieuw promotie mis te lopen en ontslaat trainer

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 10:32ma 03-05-2021 om 10:32

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 11:11ma 03-05-2021 om 11:11

De chaos bij het Duitse Hamburger SV is compleet. De club dreigt promotie mis te lopen en heeft, met nog drie speelrondes te gaan, daarom trainer Daniel Thioune ontslagen.

Dat maakt de club maandagmorgen bekend via de officiële kanalen. Thioune’s opvolger heet Horst Hrubesch, die maandagmorgen direct de eerste training voor zijn rekening neemt. Hrubesch is bij Hamburg de directeur van de jeugdafdeling, maar maakt nu het seizoen af in de plaats van de ontslagen Thioune.

HSV leek lange tijd op koers voor promotie richting de Bundesliga maar de afgelopen weken wil het niet meer vlotten bij de huidige nummer drie van de 2.Bundesliga. De laatste overwinning dateert alweer van 20 maart, toen FC Heidenheim met 2-0 werd verslagen. In de daaropvolgende vijf wedstrijden speelde HSV drie keer gelijk en verloor het twee keer. Daarmee is de achterstand op nummer twee Greuther Fürth opgelopen naar vijf punten. Koploper VfL Bochum heeft acht punten meer.

De nummers één en twee promoveren direct naar het hoogste niveau van Duitsland. De nummer drie van de ranglijst plaatst zich voor de play-offs. HSV, met verdediger Rick van Drongelen in de gelederen, snakt naar een terugkeer op het hoogste niveau. De club degradeerde in 2018 voor het eerst in de historie naar de 2.Bundesliga. Vorig seizoen was de ploeg ook dichtbij een terugkeer naar de Bundesliga, maar ook toen ging het op het eind van het seizoen mis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws