Van der Sar 'boos' op collega's: 'Dit was echt een donderslag bij heldere hemel'

Van der Sar 'boos' op collega's: 'Dit was echt een donderslag bij heldere hemel'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 12:22ma 03-05-2021 om 12:22

Edwin van der Sar is nog steeds stomverbaasd door de Super League-storm van twee weken geleden. De algemeen directeur van Ajax wist niéts van de plannen die twaalf eliteclubs uit Engeland, Spanje en Italië op de achtergrond hadden gesmeed.

De aankondiging van de Super League was een totale verrassing voor Van der Sar. "Heel raar dat daar niet twintig heel dure Amerikaanse advocaten naar gekeken hebben", reageert de Ajax-directeur bij ESPN. Inmiddels hebben de oprichters van de Super League zich vrijwel allemaal teruggetrokken. "Ik wist er net zoveel van als jullie."

"Het zijn gewoon directeuren geweest die tot vrijdagmiddag met elkaar aan de hervormingen voor de Champions League en Europa League hebben gewerkt. Vervolgens was er zaterdag geen contact meer en zondag was er opeens de Super League. Dit was echt een donderslag bij heldere hemel."

Van der Sar is 'boos' op alle Super League-oprichters. "Waarom ik van niets wist? Als je iets geheim wilt houden, moet je het niet aan te veel mensen vertellen." Rond de gewonnen bekerfinale van Ajax stond de algemeen directeur voortdurend in contact met zijn collega's en de UEFA. "Meteen nadat de beker werd uitgereikt, zat ik een videoconferentie te leiden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws