'Wijndal is echt een machine, hopelijk ziet een grote club het zitten in Boadu'

'Wijndal is echt een machine, hopelijk ziet een grote club het zitten in Boadu'

03-05-2021 13:17
69

Danny Koevermans kijkt met plezier naar zijn oude club AZ. Owen Wijndal is volgens de oud-spits de absolute uitblinker, terwijl Myron Boadu hem ook bevalt.

"Ja, ik kan er echt wel van genieten", zegt Koevermans in het Algemeen Dagblad over AZ. "Ze hebben een heel leuke ploeg met geweldige spelers. Van wie ik het meest geniet? Owen Wijndal. Die jongen is echt een machine op links, hij blijft maar denderen over de flank. Het is heerlijk om zo'n extra aanvaller in je ploeg te hebben."

Ook voor Boadu heeft Koevermans complimenten. Wat is zijn plafond? "Dat vind ik heel moeilijk om te zeggen. Hij bewijst in ieder geval dat hij het niveau van AZ en de Eredivisie makkelijk aan kan. Hij is nog hartstikke jong, maar vindt supermakkelijk het doel. Hopelijk is er een grote club die het in hem ziet zitten."

Boadu maakte zaterdag één van de goals voor AZ tegen RKC Waalwijk (1-3). De Alkmaarders strijden met PSV, dat een dag later punten morste tegen sc Heerenveen, om de tweede plek in de Eredivisie. Het verschil is één punt in Eindhovens voordeel.