Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

Minister De Jonge niet blij: 'Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen'

Minister De Jonge niet blij: 'Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 13:31ma 03-05-2021 om 13:31

Ajax had meer 'maatschappelijke verantwoordelijkheid' moeten nemen bij het kampioensfeest met de supporters bij de Johan Cruijff Arena. Dat vindt demissionair zorgminister Hugo de Jonge.

De spelers, technische staf en directie van Ajax vierden de 35ste landstitel met duizenden fans bij de Johan Cruijff Arena. De coronamaatregelen werden daarbij niet in acht genomen. De Jonge erkent dat hij als Rotterdammer 'sowieso met heel weinig vrolijkheid' kijkt naar kampioensfeestjes van Ajax. "Maar nu helemaal", wordt hij geciteerd door het ANP.

"Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn", aldus De Jonge. De reactie van Ajax dat het beter was geweest om supporters tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen (4-0) toe te laten in het stadion, weerlegt De Jonge. "Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken."

Volgens de gemeente Amsterdam waren er zo'n 12.000 naar de Johan Cruijff Arena gekomen om het kampioenschap te vieren. Daarmee zou het een van de grootste samenscholingen zijn in Nederland sinds het begin van de coronacrisis. Er werd niet opgetreden tegen de Ajax-fans. Geweldsincidenten bleven uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws