'Ik schaam me diep, dus dan moeten de spelers van PSV dat zeker doen'

'Ik schaam me diep, dus dan moeten de spelers van PSV dat zeker doen'

03-05-2021 14:12 Laatste update: 15:23
68

Aad de Mos schaamt zich voor het spel van PSV. De Eindhovenaren speelden zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen en daardoor blijft de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie erg spannend.

AZ won de afgelopen speelronde namelijk wel: RKC Waalwijk werd met 1-3 verslagen en dus is het verschil tussen de twee ploegen nu nog maar één punt in Eindhovens voordeel. "Ik schaam me diep voor wat ik gezien heb, dus dan moeten de spelers van PSV dat ook zeker doen", zegt een boze De Mos. "Als je zo'n unieke kans krijgt om een Champions League-ticket voor je club veilig te stellen en je geeft het zo weg.. Nu wordt het nog een hele klus."

Volgens de voormalig trainer van PSV ontbrak er chemie tussen de spelersgroep en trainer Roger Schmidt. "Je zag het bij Ajax en je zag het zelfs bij Emmen: de energie is er en ze geloven in de trainer. Ik twijfel of die energie er bij PSV is. Dat is de eerste keer dat ik het moet zeggen dit jaar en dat valt me enorm tegen. Dat ze de energie niet kunnen brengen voor deze coach is een probleem voor de groep. Ze beginnen veel te laks."

PSV moet in de laatste drie wedstrijden een voorsprong van één punt op AZ verdedigen. De Eindhovenaren spelen nog tegen Willem II (uit), PEC Zwolle (thuis) en FC Utrecht (uit). Hun concurrent uit Noord-Holland treft nog Fortuna Sittard (thuis), FC Groningen (uit) en Heracles Almelo (thuis).