Nieuwe start voor ADO: Chinese aandeelhouder kan rechten gaan verliezen

Nieuwe start voor ADO: Chinese aandeelhouder kan rechten gaan verliezen

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 14:57ma 03-05-2021 om 14:57

ADO Den Haag is een zogenaamde WHOA-procedure gestart. De Residentieclub voorziet niet meer aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen en met een dergelijke procedure is een doorstart van de club aannemelijker.

United Vansen, een Chinees bedrijf, is nog altijd grootaandeelhouder. Zij betalen echter niets meer en ook een uitspraak van de rechter, die aangaf dat er twee miljoen euro betaald dient te worden aan ADO, werd nog niet nageleefd. Nu heeft de club besloten om een WHOA-procedure te starten. Daarin kan een bestaande aandeelhouder haar rechten verliezen.

Op de website van de club uit de Hofstad wordt uitgelegd dat er een 'afkoelingsperiode' komt, waarin herstructurering van ADO centraal staat. Dat gaat onder de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Het biedt kansen voor alternatieve financieringsvormen en geeft meer ruimte aan partijen die geïnteresseerd zijn in de overnamen van de aandelen van de club.

Daardoor verwacht ADO positieve stappen te zetten richting een doorstart van de club. Middels de WHOA-procedure kan een duurzaam financieringsmodel gebouwd worden en daarnaast wordt er ook een bijdrage van de schuldeisers verwacht. Door het aanvragen van een dergelijk traject kan ADO op korte termijn verder en is de bedrijfsvoering voorlopig gewaarborgd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws