Klopp doet De Boer belofte over Van Dijk: 'Dat kan ik de Nederlanders wel zeggen'

Klopp doet De Boer belofte over Van Dijk: 'Dat kan ik de Nederlanders wel zeggen'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 15:15ma 03-05-2021 om 15:15

Virgil van Dijk zal door Liverpool niet uit de EK-selectie van Oranje worden gehouden. Dat belooft trainer Jürgen Klopp. De Duitser waarschuwt echter wel voor te hoge verwachtingen over de revaliderende verdediger.

De 29-jarige stopper raakte op 17 oktober van het vorige jaar geblesseerd aan de knie toen Jordan Pickford hem torpedeerde. Sindsdien revalideert hij met het oog op het EK, maar Klopp koestert weinig hoop voor zijn aanvoerder. "Iedereen zit lang genoeg in het wereldje om te weten dat je voor een eindtoernooi weken moet trainen", zegt de manager tegenover diverse Engelse media, waaronder Goal. "Je kan niet volstaan met een week als je er een jaar uit bent geweest."

De keuze zal echter altijd door bondscoach Frank de Boer gemaakt worden. "Niemand hier gaat hem tegenhouden", laat Klopp weten. "Dat kan ik alle mensen in Nederland wel beloven. Maar we kunnen het ook niet forceren en dat gaan we ook niet doen. We hebben het hier wel over een speler en zijn loopbaan. Daar moet geen druk op gezet worden en dat gaan wij dus niet doen, maar het Nederlands elftal en Virgil zelf ook niet. Hij doet gewoon zijn best om snel fit te worden."

De Duitse manager laat doorschemeren dat hij speeltijd op het EK voor Van Dijk onwaarschijnlijk acht. "Niemand weet nog wanneer hij terug zal zijn, maar het zal zeker heel erg krap gaan worden met het EK. Hij moet ook nog met het team meetrainen en dat is nog lang niet het geval. Dat gaat de komende weken ook nog niet gebeuren, dus ik weet niet hoe het zal lopen. Maar uiteindelijk moet Virgil het allemaal bepalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws