Ten Hag: 'Over vier jaar, maar dat zal ik denk ik niet meer meemaken bij Ajax'

Ten Hag: 'Over vier jaar, maar dat zal ik denk ik niet meer meemaken bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 15:36ma 03-05-2021 om 15:36

Erik ten Hag verwacht dat hij in 2025 geen trainer meer is van Ajax. De Tukker, die afgelopen zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de dubbel pakte met de Amsterdammers, wil een eventueel verlies van dynamiek met zijn spelers voor zijn.

In een groot kampioensinterview met Het Parool geeft Ten Hag aan dat hij graag verbetering zou zien aan Sportpark De Toekomst. "Met de jeugd op zaterdag is het normaal gesproken buitengewoon onrustig. Dan heb je geen optimale wedstrijdvoorbereiding. Het heeft ook zijn charme: de volle kantine, daar krijg je ook energie van. Je mist nu de dynamiek die voor de club kenmerkend is."

Of hij dat zelf als trainer zal meemaken, is nog maar de vraag. "Over een jaar of vier kan de nieuwbouw klaar zijn", laat hij optekenen. "Maar dat zal ik denk ik niet meer meemaken. Er wordt best vaak geïnformeerd en vanaf het moment dat we de halve finale van de Champions League haalden, is het geen moment stil geweest. Zo werkt dat. Je moet jezelf de vraag stellen: kom ik nog over bij de spelers? Als de dynamiek weg is, moet je misschien uit elkaar gaan. Dat moment wil je voor zijn."

Zondag werd Ajax met behulp van een 4-0 thuiszege op FC Emmen voor de 35e keer in de clubgeschiedenis landskampioen. Eerder werd dankzij een 2-1 zege op Vitesse in de Rotterdamse Kuip ook al de beker gewonnen, waardoor Ten Hag voor de tweede keer in zijn loopbaan de dubbel met de Amsterdammers kon bijschrijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws