Update: 'Fati moet weer onder het mes en wendt zich tot arts van Ronaldo'

Update: 'Fati moet weer onder het mes en wendt zich tot arts van Ronaldo'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 18:55ma 03-05-2021 om 18:55

Laatste update: woensdag 5 mei 2021 om 18:23wo 05-05-2021 om 18:23

Een doemscenario dreigt voor Ansu Fati. De FC Barcelona-aanvaller zou volgens de in eerste instantie gegeven prognose allang hersteld moeten zijn van een knieblessure, alleen is dat niet het geval. Het EK én de Olympische Spelen staan nu zelfs op de tocht voor Fati.

In november van het vorige kalenderjaar liep Fati een meniscusblessure op. Vlak daarna werd hij daar al aan geopereerd. Sindsdien heeft de Spanjaard alleen last van terugslagen. Later besloot Barcelona om Fati is voor een tweede én derde keer in zijn blessureperiode te behandelen aan zijn knie, weet AS. Dat heeft alleen tot dusver weinig verschil gemaakt: na de twee nieuwe operaties had Fati nog steeds met complicaties te maken. Een vierde operatie zou zelfs tot de mogelijkheden behoren.

Het is dus onduidelijk wanneer Fati weer op het veld kan staan. De kans lijkt klein dat Barça-trainer Ronald Koeman dit seizoen nog een beroep kan doen op hem. Zoals gezegd lijken ook het EK en de Olympische Spelen serieus in gevaar te komen voor het talent. Over een dikke maand speelt Spanje haar eerste groepswedstrijd op het EK, tegen Zweden. Eind juli begint het Onder 23-elftal van Spanje aan de Olympische spelen.

Voor zijn blessure was Fati nog bepalend voor Barcelona: hij maakte vijf treffers in tien optredens voor de formatie van Koeman, verspreid over de Primera División en de Champions League. 

Update: Ansu Fati ontsnapt niet aan een nieuwe operatie, meldt Marca. De aanvaller van FC Barcelona blijft kwakkelen met zijn knie en wendt zich nu tot specialist Jose Carlos Noronha, die onder meer de vertrouwde arts is van Cristiano Ronaldo. Fati gaat donderdag onder het mes. Hoelang zijn revalidatie duurt, is nog niet duidelijk. Dit seizoen komt hij sowieso niet meer in actie en ook het EK en de Olympische Spelen kan hij op zijn buik schrijven.

Fati kwam in november voor het laatst in actie voor de ploeg van coach Ronald Koeman. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws