Omroep West: Amerikanen doen 'stapje terug' na WHOA-bericht van ADO Den Haag

Omroep West: Amerikanen doen 'stapje terug' na WHOA-bericht van ADO Den Haag

03-05-2021 21:08 Laatste update: 23:40
63

De overname van ADO Den Haag staat mogelijk tóch op losse schroeven, meldt Omroep West maandagavond. De Amerikaanse World Soccer Holdings was in de markt om de club over te nemen van United Vansen, maar heeft inmiddels 'een stapje terug gedaan', nadat bekend is geworden dat ADO een zogeheten WHOA-procedure is gestart.

WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord: deze wet is ontworpen voor bedrijven die op een faillissement afkoersen. ADO kan niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen en is deze financiële 'afkoelingsperiode' ingegaan om een verantwoorde doorstart te kunnen maken.

Wedden

Meer odds

Het betekent vermoedelijk dat ADO niet in Amerikaanse handen komt. Volgens Omroep West heeft World Soccer Holdings – dat eigenlijk deze week een reddingsplan zal presenteren – officieel gereageerd op het nieuws over de WHOA-procedure.

ADO zit al maandenlang in zwaar weer: het spande een kort geding aan tegen UVS, de huidige grootaandeelhouder, en heeft beslag laten leggen op de aandelen van de Chinese partij. De Eredivisie-hekkensluiter moet bovendien vrezen voor degradatie na de Keuken Kampioen Divisie. ADO won zondag verrassend met 3-2 van Feyenoord, maar heeft nog drie wedstrijden de tijd om een gat van vijf punten met nummer zestien FC Emmen goed te maken.