Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

De Boer over EK-tegenstander met Twente-verleden: 'Kon meer met zijn talent doen'

De Boer over EK-tegenstander met Twente-verleden: 'Kon meer met zijn talent doen'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 21:24ma 03-05-2021 om 21:24

Frank de Boer is op zijn hoede voor Oostenrijk, dat op 17 juni tijdens het EK zal aantreden tegen het Nederlands elftal. Vermoedelijk zal ook Marko Arnautovic erbij zijn: de bondscoach van Oranje kent hem nog uit de Eredivisie.

Arnautovic speelde tussen 2007 en 2009 voor FC Twente, maakte later carrière bij onder meer Werder Bremen en West Ham United en speelt inmiddels in China. De Boer kent Arnautovic als 'een fantastische speler, met pieken en dalen' en trekt de vergelijking met Zlatan Ibrahimovic, laat hij desgevraagd weten aan Oostenrijkse journalisten. "Hij is ook sterk, groot, snel, technisch en doelgericht. Maar dan denk ik wel: hé, waarom laat je dat niet elke wedstrijd zien?", wordt De Boer geciteerd door de Oostenrijkse tak van Sky Sports. "Hij had meer met zijn talent kunnen doen, maar het is nu eenmaal zijn carrière. Als hij er tevreden over is, is het goed."

Nederland en Oostenrijk zitten komende zomer met Oekraïne en Noord-Macedonië in de groep. Voor Oranje wordt het de eerste deelname aan een eindtoernooi sinds 2014, maar De Boer is vol vertrouwen. "We hebben na het missen van het EK en het WK stappen gemaakt", heeft hij laten weten. De bondscoach ziet Frankrijk, België, Engeland, Spanje, Duitsland, Portugal en Italië als grote EK-favorieten. "Maar wij zitten daar dicht achter. Als we in goede vorm zijn, kunnen we er een mooi toernooi van maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver komt Oranje op het EK?

(624 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws