NAC beslist 'generale repetitie' van Kleine Klassieker in eerste 20 minuten

03-05-2021 21:48
16

NEC en NAC Breda lijken elkaar te gaan treffen in de play-offs om promotie/degradatie en speelden maandagavond al tegen elkaar. NAC besliste De Kleine Klassieker al in de eerste twintig minuten.

De gasten uit Breda moesten het doen zonder hoofdtrainer Maurice Steijn, die na zijn veelbesproken Ibiza-tripje in thuisquarantaine verbleef. Hans Visser nam de honneurs waar in De Goffert en zag dat NAC al vroeg in de eerste helft op rozen zat. Kaj de Rooij versierde na tien minuten een strafschop, die door Mounir El Allouchi tot 0-1 werd gepromoveerd. Niet veel later mocht Sydney van Hooijdonk van net buiten het strafschopgebied aanleggen: zijn schitterende vrije trap betekende de 0-2.

Daar bleef het ook bij in de resterende zeventig minuten. NAC kreeg kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen, maar doelman Mattijs Branderhorst hield de schade beperkt voor NEC. Vlak voor tijd werd bovendien de 0-3 van DJ Buffonge afgekeurd. Als beide clubs vijfde en zesde in de Keuken Kampioen Divisie blijven, gaan ze op zaterdag 15 mei alweer op herhaling. NAC kan Go Ahead Eagles en Almere City echter nog inhalen: de achterstand op de nummers drie en vier bedraagt slechts één punt. NEC verdedigt tijdens de laatste twee speelrondes een voorsprong van drie punten op FC Volendam.