Advocaat pareert 'geïrriteerd' Feyenoord-drietal: 'Moeten kwaad op zichzelf zijn'

Advocaat pareert 'geïrriteerd' Feyenoord-drietal: 'Moeten kwaad op zichzelf zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 07:07di 04-05-2021 om 07:07

Dick Advocaat is niet van plan om de handdoek te gooien bij Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad is het ook niet de verwachting dat de spelersgroep hardop zal uitspreken dat de chemie tussen hen en de 73-jarige oefenmeester is uitgewerkt.

"Ik zit hier niet voor mezelf, ik zit hier voor Feyenoord", laat Advocaat weten. "Ik doe wat het beste is voor de club. En dan moet je nu niet weglopen, vind ik. Dat zou het makkelijkste zijn. We zijn er met elkaar aan begonnen en we maken het met elkaar af. Ook als het niet lekker loopt."

De Kleine Generaal nam na de zeperd tegen ADO Den Haag (3-2) de verantwoordelijkheid op zich, maar hij vindt dat de spelers ook naar zichzelf moeten kijken. Zo zouden Orkun Kökcü, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra halverwege geïrriteerd op hun wissels hebben gereageerd. "Ze hadden kwaad op zichzelf moeten zijn, omdat ze op het veld niet deden wat ze moesten doen", stelt Advocaat, die denkt dat geld en contractonderhandelingen factoren zijn die ook een rol spelen momenteel.

Eric Botteghin, Uros Spajic, Lucas Pratto en Bart Nieuwkoop weten al dat ze na dit seizoen niet terugkeren in De Kuip. Met Lutsharel Geertruida wil Feyenoord wel verlengen, maar de verdediger merkt dat de club in zwaar weer verkeert. Daarnaast hopen spelers als Marcos Senesi en Kökcü zelf op een transfer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws