Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

Henry licht Arsenal-plannen toe: 'Dan had je Super League-standpunt niet gezien'

Henry licht Arsenal-plannen toe: 'Dan had je Super League-standpunt niet gezien'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 08:14di 04-05-2021 om 08:14

Spotify-oprichter Daniel Ek maakt nog altijd serieus werk van een overname van Arsenal. Dat bevestigt clubicoon Thierry Henry, die samen met Dennis Bergkamp en Patrick Vieira nadrukkelijk bij de plannen is betrokken.

Arsenal-eigenaar Stan Kroenke gaf eerder aan dat hij niet van plan is om zijn aandelen van de hand te doen, maar Ek bereidt naar verluidt toch een bod van twee miljard euro voor. "Hij heeft al contact gelegd", reageert Henry in gesprek met The Telegraph. "Kroenke moet luisteren en kijken wat hij kan doen. Wat heel belangrijk is, is dat heel veel mensen roepen dat ze willen dat hij vertrekt."

De voormalig topaanvaller is duidelijk over de plannen met de gevallen Premier League-grootmacht. "Wij willen het DNA van de club terugkrijgen. We willen fans in de bestuurskamer, als onderdeel van vergaderingen en beslissingen. Als mensen die om de club geven in het bestuur hadden gezeten, dan had je nooit dit standpunt over de Super League gezien. De Arsenal-identiteit is verdwenen. In het bestuur zitten geen mensen die Arsenal verder kunnen helpen."

Voorlopig is het dus echter de vraag of Kroenke wil meewerken. "De overname zal een lang en moeilijk proces worden als het ooit gaat gebeuren", erkent Henry. "Maar Daniel zal niet opgeven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws