UEFA komt met bevestiging: De Boer mag drie extra spelers oproepen voor EK

UEFA komt met bevestiging: De Boer mag drie extra spelers oproepen voor EK

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 11:29di 04-05-2021 om 11:29

De kogel is door de kerk: Frank de Boer en zijn collega-bondscoaches mogen drie extra spelers oproepen voor het EK. Dat heeft de UEFA bevestigd.

Dinsdagochtend zette de Europese voetbalbond het licht op groen voor een uitbreiding van de EK-selectie. Bij het eindtoernooi, dat over ruim een maand begint, mogen de bondscoach geen 23, maar 26 spelers selecteren. In de laatste interlandperiode riepen verschillende bondscoaches al op tot verruiming.

De commissie van de UEFA besloot door de coronapandemie dat de EK-selecties opgeschaald moesten worden. De speelkalender zit dit seizoen overvol. Ook kunnen er corona-uitbraken plaatsvinden in selecties. Belangrijk detail: van de 26 selectieleden mogen er wel telkens maar 23 op het wedstrijdformulier staan.

Op 11 juni staat de openingswedstrijd van het EK gepland, als Turkije en Italië het tegen elkaar opnemen. Twee dagen later speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Oostenrijk en Noord-Macedonië zijn de andere Oranje-tegenstanders in de groepsfase.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws