Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

Vertrek bij Groningen, Fledderus baalt: 'Het nieuws verraste me, bijzonder jammer'

Vertrek bij Groningen, Fledderus baalt: 'Het nieuws verraste me, bijzonder jammer'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 12:25di 04-05-2021 om 12:25

FC Groningen raakt hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema kwijt aan de KNVB. De zestigjarige Groninger gaat in Zeist aan de slag als Hoofd Talentontwikkeling.

Jeltema heeft meer dan twintig dienstjaren achter zijn naam staan in Groningen. In 2017 maakte hij al eens een kort uitstapje naar de KNVB, waar hij beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal was. Een jaar later keerde hij terug bij Groningen als hoofd jeugdopleiding. Jeltema was er tussen 2014 en 2017 technisch manager.

"Het nieuws verraste me en het is bijzonder jammer voor de club dat een vakman en clubman als Peter Jeltema FC Groningen gaat verlaten", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. "Het is voor hem een kans, die hij niet wilde laten schieten. Dat respecteren we en wij feliciteren hem van harte met zijn overgang naar de KNVB."

Jeltema kon geen 'nee' zeggen tegen de KNVB. "Ik had niet direct verwacht dat ik in deze fase van mijn werkende leven deze kans nog zou krijgen en ik wil die uitdaging aangaan. Het is een hele mooie job, die naar ik verwacht mij op het lijf geschreven is, binnen een organisatie die ik al aardig ken en als zeer plezierig heb ervaren vanuit mijn vorige functie binnen de KNVB en mijn contacten met de bond vanuit FC Groningen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws