Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

'Ten Hag moet eens iemand wisselen die niet goed speelt, daar gaat het mis'

'Ten Hag moet eens iemand wisselen die niet goed speelt, daar gaat het mis'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 12:39di 04-05-2021 om 12:39

Erik ten Hag wordt de laatste dagen overladen met complimenten, maar Marciano Vink maakt een kanttekening. Volgens de ESPN-analist moet de trainer van Ajax eens stoppen met zijn 'usual suspect-wissels'. Edwin van der Sar is het daar niet mee eens.

"Ik wil één ding aanstippen waarvan ik vind dat hij nog veel progressie kan boeken: de usual suspect-wissel", begint Vink bij ESPN. "Degene waarvan we allemaal weten: die gaat er waarschijnlijk, ondanks dat een Ziyech of een Tadic slecht speelt. Van de Beek was heel lang de standaardwissel, daarna sloeg het over op Dolberg, Schöne en Antony."

Vink zag het ook in het verloren Europa League-tweeluik tegen AS Roma. "Álvarez ging eruit, waardoor de hele balans uit het team verdween. Hij had op dat moment gewoon Gravenberch moeten wisselen. Dat is mijn punt van kritiek: Ten Hag moet af en toe iemand wisselen die niet goed speelt, ongeacht diens status. Daar gaat het in mijn ogen af en toe mis. In het buitenland heb je alleen maar te maken met spelers met status. Als je de stap naar de absolute top maakt, zal je harder moeten zijn en zeggen: kom maar zitten."

Reactie Van der Sar
Van der Sar, algemeen directeur van Ajax, vindt dat 'iets te makkelijk'. "Uiteindelijk is de trainer verantwoordelijk voor de resultaten. Tegenwoordig zijn er ook een hoop meningen. We hebben de trainer aangesteld om beslissingen te nemen. De ene pakt beter uit dan de andere. We zijn heel tevreden over de ontwikkeling die spelers onder Ten Hag maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Heeft Vink gelijk?

(1591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws