De Boer steunt 'kandidatuur' van De Ligt: 'Bij Ajax was hij dat ook al'

De Boer steunt 'kandidatuur' van De Ligt: 'Bij Ajax was hij dat ook al'

04-05-2021 17:20
42

Frank de Boer denkt dat Matthijs de Ligt een perfecte aanvoerder voor Juventus zou zijn. De bondscoach van het Nederlands elftal verwacht dat de verdediger de komende jaren een leidende rol zal krijgen bij La Vecchia Signora.

De 21-jarige verdediger maakt volgens het Italiaanse Tuttosport een grote kans om volgend seizoen de band bij Juventus om zijn arm te krijgen. In diezelfde krant legt De Boer uit dat dat een goed idee zou zijn. "Hij heeft alles om aanvoerder van Juve te worden", vertelt de bondscoach. "Hij is een geboren leider en heeft een grote persoonlijkheid. Op zijn achttiende was hij al aanvoerder van Ajax, een andere historische club."

Volgens de keuzeheer van het Nederlands elftal is De Ligt één van de eerste namen die hij op zijn selectielijstje zet. "Hij speelt veel en doet dat altijd op een uitstekend niveau. De Italiaanse competitie staat bekend om zijn goede verdedigingen en Matthijs doet het daarin heel goed, samen met gerenommeerde stoppers als Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini."

Bij Juventus heeft De Ligt zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast. Hij speelde al in 52 competitiewedstrijden mee sinds zijn komst in de zomer van 2019 en was ook in de Champions League al goed voor elf officiële duels.