'Ajax niet overtuigd door VVV-spelmaker (15), PSV en Feyenoord willen toeslaan'

'Ajax niet overtuigd door VVV-spelmaker (15), PSV en Feyenoord willen toeslaan'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 17:52di 04-05-2021 om 17:52

Mohamed Essakkati gaat niet de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax maken. De aanvallende middenvelder (15) van VVV-Venlo was op proef in Amsterdam, maar wist de regerend landskampioen daarin niet te overtuigen.

Essakkati zal nauwlettend in de gaten gehouden blijven worden, zo weet Ajax Showtime, maar voorlopig zal de talentvolle spelmaker het shirt van de Amsterdammers niet dragen. Daardoor nemen de kansen voor Feyenoord en PSV weer toe. De twee topclubs hadden de 15-jarige eerder al op stage en zouden wél geïnteresseerd zijn.

Of de VVV-technicus op Ajax wil wachten, is dus nog maar de vraag. Ajax Showtime schrijft dat de kans 'groot' is dat één van de andere clubs met interesse er nu met Essakkati vandoor gaat. Dat betekent dat PSV en Feyenoord in een transferstrijd om het talent verwikkeld zouden kunnen raken.

Ajax kiest ondertussen voor de eigen jeugdspelers en een drietal talenten dat eerder al werd aangetrokken. Yoram Boerhout (Heerenveen, 16 jaar) Stanis Idumbo Muzambo (KAA Gent, 15 jaar) en Freek Entius (AFC'34, 14 jaar) zullen vanaf volgend seizoen in de Amsterdamse opleiding te bewonderen zijn. Ook zouden er nog een aantal Deense spelers op proef zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws