Heracles-icoon stopt met voetballen: 'Meerdere gesprekken en slapeloze nachten'

Heracles-icoon stopt met voetballen: 'Meerdere gesprekken en slapeloze nachten'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 18:50di 04-05-2021 om 18:50

Tim Breukers hangt na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen. De 33-jarige verdediger van Heracles Almelo, die met 272 wedstrijden de meeste Eredivisieduels voor de club speelde, spreekt van een moeilijk besluit.

Heracles wilde graag met de rechtsback verder, maar Breukers besliste anders. "Die keuze was niet eenvoudig", zegt hij op de site van de club uit Almelo. "Na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten om te stoppen. Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen en ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen."

De twijfel sloeg toe bij de back en dat gaf uiteindelijk de doorslag. "Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en de supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar. Daarom heb ik dit besluit genomen, hoe moeilijk dat ook was."

In de slotfase van het seizoen zal Breukers, die naast twaalf seizoenen in dienst van Heracles ook drie seizoenen voor FC Twente speelde, alles op alles gaan zetten om met zijn club de play-offs om Europees voetbal te bereiken. "Ik heb bij deze club een prachtige tijd gehad en met trots kan ik straks terugkijken op een mooie carrière. Maar voordat het einde definitief daar is, wil ik met de ploeg het seizoen goed afsluiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws