Opstellingen: Bakker geslachtofferd na bonje met Neymar, ook geen Mbappé bij PSG

Opstellingen: Bakker geslachtofferd na bonje met Neymar, ook geen Mbappé bij PSG

04-05-2021 20:13
53

Manchester City en Paris Saint-Germain bepalen dinsdagavond wie het eerste ticket voor de finale van de Champions League bemachtigt. De Engelsen verdedigen een 2-1 voorsprong die ze vorige week in Parijs behaalden.

Pep Guardiola, manager van Manchester City, kiest maar weer eens voor zijn beproefde systeem zonder echte afmaker. Phil Foden is de valse nummer negen die vaak in zal zakken en ruimte moet bieden aan vleugelaanvallers en opkomende middenvelders. Op het middenrif krijgt Fernandinho de voorkeur boven Rodri en ex-PSV'er Oleksandr Zinchenko is linksback.

Mitchel Bakker is zijn basisplaats bij Paris Saint-Germain kwijtgeraakt. De Nederlandse linksback mocht het vorige week nog tegen Riyad Mahrez proberen, maar deed dat niet tot tevredenheid van onder anderen Neymar. De Purmerender zit derhalve op de bank, net als Kylian Mbappé. De rappe spits heeft last van een blessure en zal alleen kunnen invallen. Mauro Icardi vervangt hem.

De opstellingen

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Zinchenko; Fernandinho, Gündogan, Bernardo Silva, Mahrez, De Bruyne; Foden.

Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo; Paredes, Herrera, Neymar, Verratti, Di Maria; Icardi.