Van Basten: Als je dit soort bedragen mee kunt krijgen, wordt het wel heel raar

Van Basten: "Als je dit soort bedragen mee kunt krijgen, wordt het wel heel raar"

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 21:20di 04-05-2021 om 21:20

Het nieuws dat José Mourinho de nieuwe trainer van AS Roma is kwam ook voor Marco van Basten volledig uit de lucht vallen. Uit het niets werd dinsdag bekend dat de Portugees zich voor drie seizoenen verbonden heeft aan de Romeinse club. 

Mourinho werd twee weken geleden nog ontslagen door Tottenham Hotspur, maar heeft nog nooit zo kort zonder club gezeten. "Ik ben heel erg benieuwd naar z'n afkoopsom", grapt Van Basten bij Ziggo Sport.

Volgens Engelse media krijgt Mourinho een ontslagvergoeding van maar liefst achttien miljoen euro, terwijl de club ook een deel van AS Roma-salaris door blijft betalen. Al is niet duidelijk of het een en ander gecompenseerd wordt. Mourinho sleepte in z'n carrière ruim honderd miljoen euro aan ontslagvergoedingen in de wacht. "Het is een beetje de gekte van de voetballerij", zegt Van Basten.

"We zitten steeds te klagen over de Super League, maar er is nog steeds zoveel geld dat dit nog altijd voorkomt. Het is heel dubbel. Ik vind het onbegrijpelijk, want als trainer word je op dat niveau heel goed betaald en dan zou je moeten kunnen accepteren dat je ook ontslagen kunt worden. Daarom word je zo goed betaald. Maar als je dit soort bedragen mee kunt krijgen, wordt het wel heel raar."

"Roma is wel een mooie club met een grote aanhang en mooie geschiedenis, maar ook een club met veel gedoe. Als je ziet dat ze maar drie keer landskampioen zijn geworden (1942, 1983, 2001, red.), is dat relatief weinig", aldus Van Basten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij de aanstelling van Mourinho?

(1458 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws