Anderlecht ziet Nederlander debuteren: Ik ben enorm blij en trots

Anderlecht ziet Nederlander debuteren: "Ik ben enorm blij en trots"

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 21:51di 04-05-2021 om 21:51

Bart Verbruggen is dolblij met de kans die Anderlecht-trainer Vincent Kompany hem gaf. De achttienjarige doelman mocht tegen Club Brugge debuteren onder de lat. 

Verbruggen debuteerde niet in een nietszeggend oefenpotje, maar in een wedstrijd in de play-offs. Dat zag hij niet aankomen. "Ik wist dat ik al een tijdje goed bezig was, maar je verwacht niet dat je je debuut maakt in de eerste wedstrijd van de play-offs uit bij Club Brugge. Maar het is ook niet zo dat ik ervan schrok. Als keeper moet je zorgen dat je er klaar voor bent als je kans komt", zegt de Nederlander tegen De Telegraaf.

Verbruggen incasseerde twee tegengoals, maar kijkt niet met een slecht gevoel terug op de wedstrijd. Hij kreeg na afloop felicitaties van z'n ploeggenoten. "Goed gespeeld, zeiden ze. Dat was leuk om te horen. Ook in de club heb ik goede reacties gekregen."

Verbruggen zit bepaald niet op een roze wolk na z'n debuut. "Ik ben enorm blij en trots, maar ik ben ook iemand die in zijn hoofd direct weer bezig is met de volgende stap. En dat is meer wedstrijden keepen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws