Man City legt gefrustreerd PSG op pijnbank en gaat voor het eerst naar de finale

Man City legt gefrustreerd PSG op pijnbank en gaat voor het eerst naar de finale

04-05-2021 22:53 Laatste update: 22:59
94

Manchester City heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de eindstrijd van de Champions League bereikt. Ook in de returnwedstrijd was de ploeg van Pep Guardiola te sterk voor Paris Saint-Germain. Een verhitte wedstrijd, geleid door Björn Kuipers, eindigde in 2-0.

Manchester City en Paris Saint-Germain zijn misschien wel twee van de rijkste clubs ter wereld, maar op beide ploegen lijkt een 'Champions League-vloek' te rusten. De eigenaren investeerden de afgelopen jaren megabedragen, maar de finale werd telkens maar niet bereikt. PSG verloor in de eindstrijd vorig jaar van Bayern München, Man City stond daar nooit.

Wedden

Meer odds

PSG gaf vorige week een 1-0 voorsprong weg en ging met 1-2 onderuit, maar had desondanks nog alles om voor te spelen. Het was dinsdag aan Kuipers om de return in goede banen te leiden. PSG leek al snel een uitgelezen mogelijkheid op een vroege voorsprong te krijgen, nadat Kuipers naar de stip wees na vermeend hands van oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko. Na inmenging van Pol van Boekel, de dienstdoende VAR, draaide Kuipers het besluit om.

Niet veel later had Zinchenko een belangrijke rol bij de 1-0 van Man City. Doelman Ederson bediende de linksback en na een mislukt schot van Kevin De Bruyne zette Riyad Mahrez de voorsprong op het bord. Een razendsnel antwoord kwam er van PSG, al leverde dat geen goal op. Marquinhos kopte op de lat en Angel Di María strafte een fout van Ederson niet af. 

PSG-trainer Mauricio Pochettino moest Kylian Mbappé noodgedwongen op de bank houden vanwege een blessure en leek na de rust niet anders te kunnen dan hem toch in brengen, maar de Fransman bleef op de bank. In plaats van Mbappé kwam Moise Kean in het veld voor Mauro Icardi, die geen inbreng had. Ook Ander Herrera kwam in het veld.

Het offensief bracht PSG echter weinig. Sterker nog, Manchester City besliste het tweeluik na een klein uur spelen. PSG was verslagen na een vlijmscherpe counter, afgerond door Mahrez. De frustraties zaten hoog bij de Fransen, getuige de actie van Di María, die van Kuipers direct rood kreeg na een trap op de voet van Fernandinho.

Het ging na de beslissing niet meer over een alles-of-niets-poging van PSG, maar over de spelers van Pochettino die hun hoofd er niet bij konden houden. Kimpembe werd na een idiote actie gespaard door Kuipers en ook invaller Danilo Pereira ging z'n boekje te buiten. 

Manchester City staat op 29 mei in Istanbul in de finale van de Champions League. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea van woensdagavond.