De Ligt snapt kritiek niet: 'Hij wordt te veel onder vergrootglas gelegd bij Ajax'

De Ligt snapt kritiek niet: 'Hij wordt te veel onder vergrootglas gelegd bij Ajax'

05-05-2021 08:27 Laatste update: 09:06
46

Matthijs de Ligt neemt het op voor Perr Schuurs. Volgens de mandekker van Juventus is de 21-jarige Limburger van Ajax een wel erg makkelijk doelwit.

Schuurs begon het seizoen als basisspeler, maar raakte zijn plek kwijt aan Jurriën Timber. "In het begin van het seizoen vond ik Perr Schuurs het ook heel goed doen. Hij ontwikkelde zich sterk, en dat vond ik mooi om te zien", zegt De Ligt tegen Voetbal International. "Er wordt nog weleens kritisch naar hem gekeken, bij een speler van Ajax is dat vaak het geval, maar soms denk ik dat mensen niet goed beseffen dat hij nog altijd pas 21 jaar is. En dat er gewoon nog heel veel groei in zit."

"Natuurlijk maakte hij weleens een foutje, maar in de wedstrijden deed hij ook heel veel echt goed", benadrukt de Oranje-international. "Naar mijn mening wordt hij soms te veel onder een vergrootglas gelegd, maar ik heb nog veel vertrouwen in hem. Timber en Schuurs doen het gewoon allebei goed. Het zijn jonge jongens, die de kans krijgen, dat past ook bij Ajax."

De Ligt zag Timber de voorbije maanden een sterke indruk maken op zijn positie. "Hij is een typische Ajax-speler. Technisch heel vaardig, wendbaar, snel, kan ook goed in de duels spelen ondanks zijn geringe lengte. Ik denk dat hij er ook steeds stond op dat momenten dat hij er moest staan. Hij is aan de bal een revelatie en heeft grote stappen gezet."