Degradant Schalke 04 haalt 'Eurofighter' Mulder terug: 'Competentie en expertise'

Degradant Schalke 04 haalt 'Eurofighter' Mulder terug: 'Competentie en expertise'

05-05-2021 10:44 Laatste update: 15:21
30

Youri Mulder keert terug naar zijn oude liefde Schalke 04. De 52-jarige oud-spits neemt zitting in de raad van commissarissen van Die Königsblauen, heeft de Bundesliga-degradant woensdag bekendgemaakt.

Mulder volgt Dirk Metz op en is unaniem voorgedragen door de overige leden. "We maken als club een moeilijke tijd door en het is van het grootste belang dat we sportieve competentie aan onze RvC toevoegen. De benoeming van Youri Mulder is een positief signaal naar onze achterban", laat Metz weten aan de Schalke-kanalen.

De oud-spits groeide tussen 1993 en 2002 uit tot clubicoon in Gelsenkirchen: Mulder was één van de Eurofighters die in 1997 de UEFA Cup wonnen met Schalke. "Ik ben zeer verheugd dat Youri na een paar gesprekken bereid is geweest om de handschoen op te pakken, al is het op een ander platform dan we van hem gewend zijn", laat Dr. Jens Buchta namens de club weten. "Hij is oud-voetballer, -trainer en commentator: we halen iemand in huis met competenties én met voetbalexpertise, ook nu Huub Stevens vertrokken is."