Overmars prijst Haller, maar betreurt vertrek spitsen: 'We konden niet wachten'

Overmars prijst Haller, maar betreurt vertrek spitsen: 'We konden niet wachten'

05-05-2021 11:32 Laatste update: 15:23
119

Marc Overmars maakt de balans op na de voorgaande twee transferperiodes. De directeur spelersbeleid van Ajax is over het algemeen tevreden, al baalt hij van het tussentijdse vertrek van Klaas-Jan Huntelaar en de aanstaande transfer van Brian Brobbey.

Overmars was lange tijd bezig om het na dit seizoen aflopende contract van Brobbey te verlengen. "Hij groeide en groeide, terwijl het einde van zijn contract naderde. Dat was in Brians voordeel, maar er lag desondanks een fantastisch contract klaar voor hem", vertelt hij aan De Telegraaf. Ajax zag in Brobbey een toekomstig eerste spits, maar besloot desondanks om in januari het clubrecord te breken voor Haller. "De spitspositie was te mager bezet om het seizoen af te maken. En we wilden voor het nieuwe seizoen niet met de rug tegen de muur worden gezet op de spelersmarkt. We konden niet langer wachten", aldus Overmars.

Trainer Erik ten Hag noemde Haller de 'missing link', Overmars laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Zijn komst is voor de landstitel cruciaal geweest. Met zijn goals, winnende treffers, assists en zijn aanwezigheid als persoon beleefden we een superstart", blikt hij terug. "Het beste van Haller moet nog komen. Hij kan beter en gaat beter worden."

"Het was te kwetsbaar"
Na de komst van Haller vertrok er echter nog een andere spits: Huntelaar ging in januari naar zijn oude liefde Schalke 04. Overmars baalt er achteraf van dat The Hunter er niet bij was in de Europa League-wedstrijden tegen AS Roma, waarin Ajax het ook al zonder Haller, Andre Onana en Daley Blind moest stellen. "Het was te kwetsbaar. Ik zeg niet dat we Klaas-Jan Huntelaar hadden moeten tegenhouden. Maar met zijn leeftijd en ervaring was hij belangrijk om de boel bij elkaar te houden. Hij gaf mensen op hun kloten als het fout ging."

Overmars is ook tevreden over het binnenhalen van Sean Klaiber en Oussama Idrissi, hoewel de rechtsback en de linksbuiten een bijrol vertolkten in Amsterdam. "Klaiber is geen miskoop, maar gehaald als back-up. We hoefden nu niet in paniek te raken toen Noussair Mazraoui lang wegviel", laat hij weten. "Idrissi is als noodverband gehaald. David Neres kwam terug van een blessure, maar als er een andere buitenspeler zou wegvallen, zou ons dat punten gaan kosten. Als kaarter moet je een sterke hand houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s