Premier League neemt dit seizoen nog voorschot op volle stadions in '21/'22

Premier League neemt dit seizoen nog voorschot op volle stadions in '21/'22

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 12:57wo 05-05-2021 om 12:57

Laatste update: woensdag 5 mei 2021 om 15:28wo 05-05-2021 om 15:28

De Premier League wil in de laatste twee speelrondes van dit seizoen weer toeschouwers toelaten. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, mag er ook weer een beperkt aantal fans van de thuisspelende club naar de stadions komen.

Dat heeft de Premier League woensdagmiddag bekendgemaakt. Tijdens speelronde 37 (dinsdag 18 en woensdag 19 mei) en speelronde 38 (zondag 23 mei) zullen de poorten van de stadions weer opengaan. Tijdens de League Cup-finale tussen Tottenham Hotspur en Manchester City is er al geëxperimenteerd met een beperkt aantal toeschouwers. Dat zal ook het geval zijn tijdens de FA Cup-finale tussen Chelsea en Leicester City op zaterdag 15 mei.

De laatste twee speelrondes van dit seizoen moeten de opmaat vormen van de terugkeer naar het 'oude normaal', laat de Premier League weten. 'De clubs hebben bewezen dat ze voor een COVID-vrije omgeving kunnen zorgen en de fans werden node gemist tijdens dit seizoen. Dit is een grote stap voorwaarts, op weg naar volle stadions bij de start van het seizoen 2021/2022.'

De fans van Manchester United namen overigens al een voorschot op de terugkeer in het stadion. Zij bestormden Old Trafford, uit protest tegen de clubeigenaars, waardoor de kraker tegen Liverpool niet door kon gaan. Voor die wedstrijd moet nog een nieuwe datum in de overvolle kalender worden gevonden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws