Verbeek verbaasd over gevecht in Eredivisie-kelder: 'Daar begrijp ik niets van'

Verbeek verbaasd over gevecht in Eredivisie-kelder: 'Daar begrijp ik niets van'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 20:13wo 05-05-2021 om 20:13

De wederopstanding van FC Emmen verbaast Gertjan Verbeek. De clubloze trainer en analist van ESPN gaf in de winter geen stuiver meer voor handhaving.

"Ik was eind januari bij de uitwedstrijd van FC Emmen bij Willem II. Het was ontzettend slecht en ze verloren terecht", vertelt Verbeek aan Voetbal International. "Ik was er na afloop van overtuigd dat het klaar was, ik gaf er geen cent meer voor."

Twee weken na het verlies bij Willem II boekte Emmen de eerste overwinning van het seizoen. De rest is geschiedenis: van speelronde 23 tot en met 30 bleef de ploeg van trainer Dick Lukkien ongeslagen. Verbeek verwacht nu dat Emmen zich rechtstreeks gaat handhaven. "Als Emmen op de laatste speeldag naar VVV-Venlo gaat, is de kans groot dat VVV al gedegradeerd is. Die ploeg is de laatste maanden compleet leeggelopen."

De concurrentie van Emmen heeft er een potje van gemaakt, vindt de analist. "Als ik zie wat er dit seizoen bij andere clubs is gebeurd, dan begrijp ik daar niets van. (...) Bij ADO Den Haag hebben ze in de zomer fout op fout gestapeld en hun huiswerk totaal niet goed gedaan, gezien de problemen die ontstonden na de aanstelling van Aleksandar Rankovic. De mensen die daarvoor verantwoordelijk waren, hebben zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Gaat Emmen zich rechtstreeks handhaven?

Ja
81%
Nee
19%
(1678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws