Teammanager Feyenoord haalt gram: 'Ik heb nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt'

Teammanager Feyenoord haalt gram: 'Ik heb nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt'

05-05-2021 20:46 Laatste update: 06-05-2021 12:09
100

Bas van Noortwijk wordt liever niet meer herinnerd aan de tijd dat Gertjan Verbeek trainer van Feyenoord was. De teammanager, die aan het einde van het seizoen afzwaait in De Kuip, haalt in gesprek met het Algemeen Dagblad hard uit.

Van Noortwijk was veertien jaar teammanager van Feyenoord. In die periode miste hij geen wedstrijd én maakte hij vele trainers mee: Bert van Marwijk, Mario Been, Ronald Koeman, Fred Rutten, Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stam en nu Dick Advocaat. Maar met één trainer boterde het niet.

"Verbeek zou organisatorisch sterk zijn. Maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik heb nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt bij Feyenoord", sneert Van Noortwijk in gesprek met het AD. "Er was niet met hem te werken. En daarbij was hij respectloos naar mensen. Onbegrijpelijk, eigenlijk, als je kijkt naar wat hij presteerde. We donderden bijna van de ranglijst af."

Verbeek werd in januari 2009, na een dienstverband van een halfjaar, aan de kant geschoven bij Feyenoord. Van Noortwijk (66) is nog maximaal vijf wedstrijden teammanager van Feyenoord. Dan houdt hij ermee op. "Ik heb altijd gezegd: Ik stop op de pensioengerechtigde leeftijd. Lekker golfen; ook niet verkeerd toch?"