'Twee jaar Europese uitsluiting dreigt voor vier vasthoudende Super League-clubs'

'Twee jaar Europese uitsluiting dreigt voor vier vasthoudende Super League-clubs'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 22:16wo 05-05-2021 om 22:16

De UEFA dreigt Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en AC Milan volgend seizoen uit de Champions League te weren. Dat meldt ESPN woensdagavond. De vier clubs weigeren afstand te nemen van de Super League.

Juventus en AC Milan brachten weliswaar een statement buiten, maar trokken zich - in tegenstelling tot de Engelse clubs - niet expliciet terug. Real Madrid en Barcelona hielden zelfs de deur voor de Super League op een kier. Het is tegen het zere been van de UEFA: de Europese voetbalbond overweegt de maximale straf op te leggen en de vier clubs twee jaar uit te sluiten van Europees voetbal.

Volgens ESPN heeft de UEFA de laatste tien dagen gesproken met de twaalf clubs om een formele toezegging te krijgen dat de Super League er niet komt. Met zeven clubs werd overeenstemming bereikt: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Atlético Madrid. De Italiaanse kampioen Internazionale volgt naar verwachting op korte termijn.

Real Madrid, Barcelona, Juventus en AC Milan weigeren te buigen. Het leidt mogelijk tot zware sancties van de UEFA. 'De vier clubs denken echter sterk te staan omdat ze in de documenten die zijn aangeleverd de UEFA en FIFA gevraagd hebben om toestemming', schrijft ESPN. "Het is duidelijk dat iedereen op een bepaalde manier verantwoordelijk moet worden gehouden", kondigde UEFA-baas Aleksander Ceferin vorige week al aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws