Overmars rekent op twee Ajax-transfers: 'Dat zij ervoor openstaan, is geen geheim'

Overmars rekent op twee Ajax-transfers: 'Dat zij ervoor openstaan, is geen geheim'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 10:48do 06-05-2021 om 10:48

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 10:50do 06-05-2021 om 10:50

Marc Overmars merkt dat de transfermarkt door de klappen van de coronacrisis moeizaam op gang komt, maar houdt rekening met het vertrek van twee spelers: Nicolás Tagliafico en David Neres. Dat vertelt de Ajax-directeur in een groot interview met Voetbal International.

"Een vertrek van Nicolás Tagliafico en David Neres zou niet onlogisch zijn", bevestigt Overmars. "Neres is bij Ajax sinds begin 2017, is 24 jaar, en wil een keer een stap maken. Datzelfde geldt voor Tagliafico, die speelt hier inmiddels ook alweer drieënhalf jaar, wordt komende zomer 29. Dat zij openstaan voor een transfer, is geen geheim. Net zoals het algemeen bekend is dat uitgaande transfers een belangrijk deel van onze inkomsten zijn."

Voorspelling doet Overmars echter niet: volgens de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club is het nog maar de vraag of de ideale club voorbijkomt voor bijvoorbeeld Tagliafico en Neres. Bovendien speelt het financiële plaatje ook een rol. "Nog los van de transferbedragen, misschien krijgen de spelers het salaris van Ajax niet meer bij de middenmoot van Spanje en wordt die stap dus minder aantrekkelijk? Daar zitten wij inmiddels wel tussen."

Bayern München van Nederland
De stelling dat Ajax het Bayern München van Nederland aan het worden is, gaat er bij Overmars niet in. "Ajax wordt echt niet het Bayern München van Nederland. Zij worden zo vaak kampioen in Duitsland, of Juventus in het voorbije decennium in Italië. Maar elke vergelijking gaat mank, want vergelijkbare spelers komen naar Ajax om te voetballen, terwijl ze daar geregeld op de bank zouden zitten in een selectie met dertig goede krachten."

"Een speler als Antony of David Neres, bijvoorbeeld, kiest voor Ajax, ook om speelminuten. Als ze een keer niet spelen, begint de wrevel al. Ze zijn niet naar Ajax gekomen om op de bank te zitten. Bij Bayern of Barcelona heb je dat niet. Wij leveren spelers ook af voor die clubs, terwijl ze daar blijven. Wij zijn dus een heel andere club", besluit Overmars.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws