Franse verontwaardiging over Kuipers: Wat denk je dat spelers allemaal roepen?

Franse verontwaardiging over Kuipers: "Wat denk je dat spelers allemaal roepen?"

06-05-2021 11:45
87

Mario van der Ende constateert dat Paris Saint-Germain heeft geprobeerd een rel te creëren rond Björn Kuipers. De scheidsrechter werd na de Champions League-uitschakeling van de Franse grootmacht tegen Manchester City beticht van grof taalgebruik.

Kuipers riep 'fuck off' en 'fuck you', claimden PSG-spelers Marco Verratti en Ander Herrera na afloop. "Als hij het al gezegd zou hebben, vind ik het niet zo wereldschokkend", reageert Van der Ende, voormalig topscheidsrechter, tegenover De Telegraaf. "Er wordt zoveel geroepen op het veld. Wat denk je dat spelers allemaal roepen?"

"De maatstaf is voor mij: zouden ze er ook een punt van hebben gemaakt als ze niet met 2-0 hadden verloren, maar met 1-3 gewonnen? Ik voorspel je: dan waren ze juichend van het veld gegaan en had je hier nooit wat van gehoord. Dit is gewoon een manier van PSG om de frustraties over de uitschakeling af te reageren op de scheidsrechter. En dan is Kuipers nog heel mild voor ze geweest, want hij had twee rode kaarten meer moeten geven aan PSG voor die doodschoppen van Kimpembe en Danilo."

De UEFA stelt geen onderzoek in naar Kuipers, zo bleek woensdag al. Van der Ende. "Misschien dat de UEFA wel even tegen Björn zegt: kijk voortaan uit met wat je roept."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s