UEFA presenteert coronaregels EK: Kuipers en Makkelie mogen Oranje fluiten

UEFA presenteert coronaregels EK: Kuipers en Makkelie mogen Oranje fluiten

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 11:34do 06-05-2021 om 11:34

De UEFA heeft besloten dat scheidsrechters een wedstrijd uit hetzelfde land mogen leiden als er door een corona-uitbraak geschoven moet worden met aanstellingen. Het betekent dat Björn Kuipers of Danny Makkelie in principe aangewezen kunnen worden voor een wedstrijd van Oranje.

De UEFA heeft de speciale coronaregel donderdag bekendgemaakt. In het document staan vier punten genoteerd, die moeten bijdragen aan een vlekkeloos EK. Eerder werd al duidelijk dat de selecties worden uitgebreid van 23 naar 26 spelers. Ook is besloten dat spelers onbeperkt vervangen mogen worden, voordat een land zijn eerste wedstrijd gespeeld heeft. Voor keepers geldt een uitzondering, zij mogen gedurende het hele toernooi ingevlogen worden.

In het gepubliceerde document maakt de UEFA ook duidelijk dat een land in actie moet komen als het tenminste dertien gezonde spelers, inclusief een keeper, tot zijn beschikking heeft. Mocht dat niet mogelijk zijn door een corona-uitbraak, dan moet de wedstrijd binnen 48 uur alsnog afgewerkt worden. Als ook dit niet lukt, wordt er een reglementaire 0-3 nederlaag toegewezen aan het desbetreffende land. Er wordt bij deze regel geen onderscheid gemaakt tussen de groeps- en knock-outfase.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws