België 'luilekkerland' voor Nederlanders: 'Geef Lang een nieuw, beter contract'

België 'luilekkerland' voor Nederlanders: 'Geef Lang een nieuw, beter contract'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 15:10do 06-05-2021 om 15:10

Ook dit seizoen is het weer Oranje boven bij Club Brugge. Vooral Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang maken dit seizoen het verschil bij de Bruggelingen. Sinds de winterstop zijn de cijfers van het drietal erg indrukwekkend. De Nederlanders hadden een aandeel in 28 van de 37 goals bij Club. 

Henk Houwaart, oud-speler en voormalig scout van Brugge, kijkt tevreden toe. "De situatie van Club zou zonder die gasten véél minder comfortabel zijn", aldus de geboren Hagenaar in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Lang, Dost en Vormer zijn alle drie jongens die scoren en laten scoren. Dat het zo'n winnaars zijn, krijg je er ook nog eens bij." Houwaart stipt het duel met Anderlecht van zondag aan: Club dreigde te verliezen, maar pakte dankzij twee Nederlandse treffers toch een puntje. "Dan is die individuele klasse van met name Dost en Lang heel belangrijk", prijst hij de twee doelpuntenmakers.

Club Brugge vreest door de goede prestaties van Lang voor een eventueel vertrek van de aanvaller komende zomer. "Hoe je Lang in Brugge kan houden?" Houwaart geeft zelf het antwoord. "Geef hem desnoods een nieuw, beter contract dan wat er eventueel al is afgesproken. Hij heeft het hier goed, spreekt de taal, ... België is voor de Nederlanders een luilekkerland", lacht hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws