Villarreal zit gefrustreerd Arsenal dwars en gaat voor het eerst naar de finale

Villarreal zit gefrustreerd Arsenal dwars en gaat voor het eerst naar de finale

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 22:53do 06-05-2021 om 22:53

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 22:58do 06-05-2021 om 22:58

Het Europa League-avontuur van Arsenal eindigt in de halve finale. Villarreal wist de Londenaren in het Emirates Stadium op een 0-0 gelijkspel te houden. Dat was genoeg na de 2-1 zege van vorige week. Villarreal plaatst zich voor het eerst voor een Europese finale.

Voor Arsenal was het erop of eronder tegen Villarreal. De Spanjaarden waren niet naar Londen gekomen om aan te vallen en hielden achterin vooral de boel gesloten. De grootste kans voor de Spanjaarden volgde na 24 minuten en was van Dani Parejo. Daarna was het Arsenal dat het gaspedaal intrapte.

Het venijn zat hem in de staart in Londen. Pas na de rust kreeg Arsenal grote kansen op de goal die de Londenaren naar de Europa League-finale zou brengen, maar het ontbrak de ploeg van Mikel Arteta simpelweg aan geluk. Tot zijn grote frustratie zag hij hoe Emile Smith Rowe en Rob Holding kansen op 1-0 onbenut lieten. 

En in de slotfase raakte Pierre-Emerick Aubameyang tot twee keer toe de paal. Een alles-of-niets-poging van Arteta kwam te laat. Het ontbrak Arsenal simpelweg aan alles: geloof, scherpte, leiderschap en intensiteit. Daar tegenover stond dat Villarreal alles deed om de finaleplaats over de streep te trekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws