Catalunya Radio onthult laatste appje dat Messi naar Bartomeu stuurde

Catalunya Radio onthult laatste appje dat Messi naar Bartomeu stuurde

06-05-2021 23:46
8

Dat Lionel Messi's relatie met ex-voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona niet goed was is geen geheim. Catalunya Radio onthult donderdag wat Messi's laatste bericht aan Bartomeu was.

Na de 2-8 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München probeerde Messi een vertrek bij Barcelona te forceren. Hij hekelde Bartomeu en wilde zo snel mogelijk van hem af. Hun relatie is gedurende de jaren ernstig beschadigd geraakt.

'Messi's laatste bericht aan Bartomeu werd vlak voor de inmiddels beroemde burofax (waarin Messi z'n vertrekwens kenbaar maakt, red.) verstuurd werd. De toon van dat bericht voorspelde het ergste: je naait me alweer, verrader, citeert Catalunya Radio Messi.

Messi verweet Bartomeu onder meer het lekken naar de media. De ex-voorzitter had een goede relatie met de Catalaanse pers en tot Messi's verbazing zag hij regelmatig hoe vertrouwelijke informatie in de krant verscheen. Maar er waren meer dingen waar Messi zich aan ergerde. Hij vroeg Bartomeu op de man af of het klopte dat Barcelona Antoine Griezmann zou halen. Dat zou betekenen dat de terugkeer van Neymar van de baan was, maar Bartomeu ontkende. Griezmann werd uiteindelijk toch gehaald.

Messi stuurde afgelopen zomer een burofax naar Bartomeu om zijn vertrekwens officieel te maken. Dat is juridisch een cruciale stap. Bartomeu vertrok twee maanden nadat Messi kenbaar maakte weg te willen.