PSV blij met erkenning: Eredivisie-topscorer wint Van der Kuijlen-trofee

PSV blij met erkenning: Eredivisie-topscorer wint Van der Kuijlen-trofee

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 06:52vr 07-05-2021 om 06:52

De topscorer van de Eredivisie gaat voortaan aan de haal met de Willy van der Kuijlen-trofee. Het is een eerbetoon van de Eredivisie-clubs aan de voormalig topspits van PSV, die vorige maand op 74-jarige leeftijd overleed.

Van der Kuijlen maakte op zeventienjarige leeftijd de overstap naar PSV en in achttien seizoenen speelde hij 528 competitieduels. Skiete Willy scoorde 311 keer, waarmee hij nog altijd topscorer aller tijden van de Eredivisie is. Op 19 april 2021 overleed Van der Kuijlen, waarna er direct stemmen opgingen om de prijs voor de topscorer naar Mister PSV te vernoemen.

"Mister PSV was naast een geweldige voetballer ook altijd een echte heer", reageert Eredivisie CV-directeur Jan de Jong. "Een parel aan de kroon die Eredivisie heet. Brabants bescheiden. Onterecht op basis van zijn ongelooflijke kwaliteiten. Dit is postuum een passend eerbetoon. Zijn naam blijft voor eeuwig verbonden aan de topscorer van de Eredivisie. Al was het maar dat het heel lang gaat duren voordat iemand zijn record uit de boeken gaat schieten. Als dat al ooit gaat gebeuren."

PSV-directeur Toon Gerbrands is verheugd met het eerbetoon. "Topsport gaat over presteren en de cijfers die Willy van der Kuijlen heeft behaald als speler, zijn uniek en onnavolgbaar. De voetbalsport is sterk in het eren van zijn helden. Dit is er weer een mooi voorbeeld van. Klasse."

Giorgos Giakoumakis is hard op weg om de eerste Willy van der Kuijlen-trofee te winnen. De Griekse spits van VVV-Venlo staat op 24 doelpunten en wordt pas op ruime afstand gevolgd door Steven Berghuis en Donyell Malen (17 goals).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws