Update: Amsterdammer (21) aangehouden voor explosies bij Rotterdamse cafés

Update: Amsterdammer (21) aangehouden voor explosies bij Rotterdamse cafés

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 23:17vr 07-05-2021 om 23:17

Voor de tweede keer in twee dagen tijd is een Feyenoord-café in Rotterdam-Zuid opgeschrikt door een explosie. Dit keer was er een ontploffing bij The Hide Away op het Kreekplein, nadat in de nacht van dinsdag op woensdag 't Haantje aan de beurt was.

In de nacht van donderdag op vrijdag rond half twee trof een explosief, vermoedelijk een vuurwerkbom, The Hide Away. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot. Datzelfde was eerder het geval bij 't Haantje. Beide cafés zijn geliefd onder Feyenoord-supporters. De politie 'durft niet te zeggen' of het iets te maken heeft met De Klassieker tegen Ajax van zondag. Dat wordt nog onderzocht, meldt het Algemeen Dagblad.

Rob de Kreek, mede-eigenaar van café The Hide Away, laat op Facebook weten 'doodziek' te zijn van de vuurwerkbom, die door de brievenbus het pand in is gegooid. Een achterruit van de keuken is gesneuveld en ook de gevel raakte beschadigd. Als de recherche het sporenonderzoek heeft afgerond, gaan de eigenaren de schade opruimen en hopen ze snel weer open te kunnen. 'Al vrezen we dat naar aanleiding van de sluiting van 't Haantje ook wij voorlopig dicht moeten blijven.' Dat laatste café werd op last van burgemeester Aboutaleb voor twee weken gesloten.

Donderdagnacht waren er in totaal drie explosies in Rotterdam. Een portiek van een flat raakte flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom. Eenzelfde incident vond later in de nacht plaats bij een ander flatgebouw. Veel mensen moesten hun huis tijdelijk verlaten. De straten maar ook enkele auto's lagen bezaaid met glas.

Update: De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte in de serie explosies die deze week plaatsvonden in Rotterdam. Telkens waren Feyenoord-cafés het doelwit. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot.

De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer aanhoudingen verricht worden. Er wordt onderzocht wat het motief van de verdachte is, maar verwacht wordt dat het te maken heeft met De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van aanstaande zaterdag. 'Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder', valt er te lezen in het statement van de politie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws