Vriends mateloos gefascineerd door Memphis: 'Kun je aan mijn spel ook wel zien'

Vriends mateloos gefascineerd door Memphis: 'Kun je aan mijn spel ook wel zien'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 11:20vr 07-05-2021 om 11:20

Sparta Rotterdam-verdediger Bart Vriends wordt sinds zijn deelname aan De slimste mens vaak gezien als de slimste speler van de Eredivisie, maar de hoofdpersoon zelf denkt daar heel anders over. De 29-jarige Vriends vertelt in gesprek met de Volkskrant over zijn hobby’s en bewondering voor Memphis Depay.

Vriends ging een aantal jaar geleden viraal omdat hij in een filmpje klakkeloos alle gevraagde hoofdsteden van de wereld op kon noemen. De verdediger werd uitgenodigd voor het programma De slimste mens en werd direct gezien als slimste voetballer uit de Eredivisie. "Dat is echt niet zo hoor", verzekert Vriends. "Ik leer wel graag van mensen, podcasts, tv-programma’s of boeken. Echt heel leerzaam."

"Het is overigens niet zo dat je, als je hoogopgeleid bent of makkelijk kunt leren, ook op het veld de slimste dingen doet", vervolgt Vriends zijn verhaal. "Dat kun je aan mijn spel ook wel zien, haha." Zijn interesse in andere zaken op het voetbal kwamen hem ook op kritiek te staan, merkte Vriends. "Natuurlijk hoor je dan: moet die gozer zich niet puur op voetbal concentreren?"

Vriends geeft aan dat hij dat soort opmerkingen steeds makkelijker naast zich neer weet te leggen. "Vorig jaar dacht ik: er is zo veel meer, misschien stop ik wel over een paar jaar. Ik was die vaste patronen in het profvoetbal, dat regime zat. Maar ik ben er toch weer van teruggekomen."

De voetbalwereld blijft een harde wereld, dat staat volgens Vriends als een paal boven water. De centrumverdediger heeft dan ook veel bewondering voor Memphis. "Als voetballer kun je het best alleen maar denken: ik ben gewoon de beste. Ik vind die zelfverzekerde types zoals Memphis mateloos fascinerend. Zo’n mindset helpt heel erg. Twijfelen is een slecht idee in topsport."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws